Organic Fruit Bread | Früchtebrot

Homemade Organic Fruit Bread

Homemade Organic Fruit Bread

During the week, I was never used to eat breakfast – until my granny gave me this yummy recipe for an organic fruit bread. It’s both delicious and healthy – perfect to start a new day. The preparation takes not more than 20 minutes, oven time 50-60min. You can keep it in the fridge one week, but if you prepare the whole portion, you can keep the left over’s refrigerated.

by the way: possible present for Christmas or give-away…


Früher habe ich unter der Woche nie gefrühstückt – bis ich von meiner Grossmutter diese feine Früchtebrot-Rezept erhalten habe. Es ist super fein und genauso gesund – der perfekte Tagesstart. Die Herstellung dauert maximal 20 Minuten, im Ofen nochmals 50-60 Minuten. Für eine Woche ist es im Kühlschrank haltbar. Und falls noch was übrig bleibt, kann man es problemlos tiefgekühlt halten.

by the way: mögliches selbstgemachtes Weihnachtsgeschenk oder Mitbringsel…

get the receipe | weiter zum Rezept

Homemade Organic Fruit Bread

keep it always covered

a thin slice with some butter - yummy

a thin slice with some butter – yummy

for six 400ml boxes | für sechs 400ml behälter

ingredients | zutaten
500g brown flour | 500g Ruchmehl
150g brown sugar | 150g Rohzucker
200g dried figs and apricots, cut into slices | 200g getrocknete Feigen und Aprikosen in feinen Scheiben

 

100g hazelnuts | 100g ganze Haselnüsse

1 tbs cinnamon & ‘Birnenbrotgewürz’, 1 pck. baking powder | 1 EL Zimt & Birnenbrotgewürz, 1 Pack Backpulver

6dl lactose-free milk | 6dl lactosefreie Milch

6 boxes à 400ml, also muffin paper-liners are possible for small buns | 6 Behälter mit 400ml Inhalt (Aluminiumboxen gehen super!) oder Muffinformen für Brötchen

preparing | zubereitung

Put and mix sugar, flour, spices, baking powder and hazelnuts together in a bowl. Add the sliced dried fruits and stir the milk in. Fill in the boxes or the muffin paper-liners 2/3 with the mass. Then put them into the oven for 50-60 minutes at 180-200°C. Enjoy them with butter on it – just yummy!

Mische Zucker, Mehl, Gewürze, Backpulver und die Haselnüsse zusammen in einer Schüssel. Füge die geschnittenen, getrockneten Früchte hinzu und mische die Masse mit der Milch. Fülle die Formen zu 2/3. Backe sie für 50-60 Minuten bei 180-200°C im Ofen. Mit Butter drauf ist es ein besonderer Genuss – mmmmhhh!

Homemade Fruit Bread

Homemade Fruit Bread

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4 Comments

  • Reply DIY | simple christmas cards & spice nuts - JE NE REGRETTE RIEN 21/12/2015 at 10:40

    […] I bake for my friends & family something for Christmas. Last year it was fruitbread (get the recipe here), this year I’ve baked spice nuts. I do not only love to prepare the sweats, I also like to […]

  • Reply comfort zone // getting in shape in autumn JE NE REGRETTE RIEN 26/10/2015 at 12:09

    […] Fact 2: I need to get in shape AFTER summer (excuse: my oh-so super cook mother in law who spoils me during my annual summer escape to Sardegna – see my point?). But isn’t it nice to go jogging on an early autumn morning, enjoying the cool breeze and warm up afterwards with a cup of detox tea and eating a healthy breakfast (one klick away from homemade  fruit bread) […]

  • Reply Organic Fruit Bread | Früchtebrot » je ne regrette rien » webindex24.ch - News aus dem Web 18/09/2014 at 10:27

    […] Organic Fruit Bread | Früchtebrot » je ne regrette rien […]

  • Reply WEDNESDAY’S » je ne regrette rien 27/08/2014 at 21:29

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